Serwis motoryzacyjny Auto Express opublikował szpiegowskie zdjęcia nowej Skody Fabii, która ma trafić do sprzedaży w pierwszej połowie przyszłego roku.
Przód samochodu bardzo przypomina rozwiązania, jakie zostały wykorzystane w modelu Roomster, który miał swoją światową premierę w Genewie. Na zdjęciach widać wersję kombi, która pojawi się w sprzedaży obok pięciodrzwiowego hatchbacka. Do kupienia będzie też sedan, jednak czeski producent nie będzie już prawdopodobnie oferował w gamie Fabii odmiany trzydrzwiowej.
W kabinie pasażerskiej twarde plastiki z obecnej wersji zostaną zastąpione miękkimi materiałami podobnymi do tych, które zastosowano w nowej Octavii. Ważnym zagadnieniem będzie też zapewnienie wysokiego poziomu bezpieczeństwa. Skoda liczy na uzyskanie pięciogwiazdkowej noty w testach Euro NCAP. Wiele pracy zostanie włożone też w to, aby Fabia została doceniona w dziedzinie ochrony pieszych.
[samar.pl]
[Auto Express] KLIK! Auto Express
Ja cię nie mogę... Jak można tak sp.....ć porządne autko :?: :?: :?: Po prostu porażka na 4 kółkach :!: Chyba już gorzej nie mogli tego zrobić Ciekaw jestem jak szybko spadnie sprzedaż fabii po wprowadzeniu tego paskudztwa :twisted:
wedlug mnie to ona bardziej teraz przypomina toyote corolle
swiatla ma prawie takie same linie okien takze, i fiata stilo(z tylu)
jednym slowem spartolili tak piekne autko jakim jest fabia
pewno bedzie w druga strone sprzedaz szla jak z octavia
nadal kupuja O1 ale wiecej jest chyba O2
w fabi bedzie odwrotnie beda sprzedawac F2 ale wiecej bedzie szlo F1 (fajny skrot :diabelski_usmiech )
Serwis motoryzacyjny Auto Express opublikował szpiegowskie zdjęcia nowej Skody Fabii, która ma trafić do sprzedaży w pierwszej połowie przyszłego roku.
Moim zdaniem nowe Skody robią się coraz mniej europejskie a coraz bardziej wschodnioazjatyckie. Może to nie dziwne....w końcu tam jest sporo tortu do wykrojenia. Szkoda, bo właśnie kupiłem Octavię dla jej europejskiego designu i nudnego niemieckiego kokpitu.
Znalazłem jeszcze takie fotki. Mnie zdecydowanie bardziej sie podoba Fabia '99. Nie wiem co napadło stylistów z Mlada Boleslav żeby robić takie auta, najpierw ten nowy SuperB a teraz ten projekt. :roll: Dobrze, że Octavia II jest utrzymana w starym dobrym stylu. :P
Zauwazcie ze kroj lamp i calej reszty jak tego Roomstera, cos w tym musi byc
Pewnie będą miały większość takich samych tajli. Co spowoduje ze nie będą musieli wszystkich lini produkcyjnych zmieniać. A co za tym idzie zmniejszą sie koszty wytworzenia autka. A to z kolei spowoduje ze może być w całkiem dobrej cenie. A cena jest wciąż najważniejsza przy zakupie autka. Jak coś jest w miare tanie to klienci sobie wmawiają ze jest ładne Tak, że coś mi sie wydaje ze ta skoda będzie nie za droga. Poza tym aż tak brzydka nie jest. Jest poprostu inna. Mi sie z wyglądu napewno bardziej podoba niż stilo, panda, corsa i wiele wiele innych. Choć ja nie lubie takich małych samochodzików
Eeee tam, można bardziej s...ć auto. Generalnie sedany przerobione z hachbacków takie najczęściej wychodzą. Ten pomysł nawet nie tak źle wygląda. Prawda jednk, że coś tu ze Stilo mi zaleciało.
Pozdr
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
mnie też się nie podoba ale sylwetka kojarzy mi się z suzuki swift ( szczególne ta czerwona ). pewnie i tak wygląd się jeszcze zmieni, a jak będzie dobra cena to sukces gwarantowany :wink:
Zdjęciom nigdy nie ufam. Na żywca muszę zobaczyć. Póki co mieszane uczucia. Poczekam aż stanie w salonach. Jestem ciekaw jak wnętrze. Dla mnie to istotniejsze.
Komentarz